1e keer op bezoek in een woon-en zorgcentrum.


Een dag waar we al even vol spanning naar uitkijken want vandaag mogen we voor de 1e keer op bezoek in een woon-en zorgcentrum. Als verpleegkundige heb ik veel ervaring met de oudere zorgvrager maar nu is het toch wel anders…want nu ben ik hier niet om verpleegkundige taken uit te voeren maar is mijn taak om deze mensen te laten genieten. Maar ook voor onze dieren is dit een nieuwe ervaring, die kleine vluchtige handjes vinden ze geweldig dat weten we.

Dus vol spanning beginnen we aan ons bezoekje. De eerste nieuwsgierigen stonden snel bij onze Boerderij Bende en we waren begonnen… “Mogen we echt tussen de dieren komen? Da’s straf…” “Amai zo’n zacht konijn maar dat is wel groot” “Vroeger hadden wij ook veel beesten, maar geen geiten wel schapen”, … En voor we het wisten was de tijd om… En wees maar zeker dat deze mensen genoten hebben.

Mensen die nog even willen blijven kijken of nog even tussen de dieren willen blijven vertoeven, hun glimlach en ontspannen houding…allemaal signalen dat ze dit alles aangenaam vonden. Heerlijk om te zien dat onze dieren ook deze ouderen konden “inpalmen” en laten genieten!

Dit is voor herhaling vatbaar, wij tellen al af naar ons volgend bezoekje aan de ouderenzorg!

Bedankt voor deze mooie ervaring!

Lieve groetjes,