Een prachtige dag in Lille!
Vandaag stond er een speciale dag gepland. Voor de eerste keer mochten wij met onze Boerderij Bende Op Wielen kinderen en jongeren uit het Buitengewoon onderwijs ontvangen. En dit op een prachtige locatie in Lille, een groot domein tussen de bossen en een stralende zon van de partij. Dat beloofd veel goeds…

Rond 10 u kwamen de eerste bussen aan, want ja, we verwachten ongeveer 80 bezoekers vandaag! In samenwerking met VZW PAATENT zijn er verschillende activiteiten gepland voor vandaag. Zo stond er onder meer een ritje met de huifkar gepland, een ponyritje, demonstratie Flyball met de honden en een bezoekje aan onze Boerderij Bende Op Wielen.

En wat hebben we stralende gezichtjes gezien vandaag. De bezoekers hadden uiteraard ook de mogelijkheid om bij onze dieren te komen. Deze dieren van dichtbij leren kennen was al een hele belevenis voor velen, hen aaien en borstelen zorgde voor veel emoties. Vreugdekreetjes, een glimlach maar soms ook een rilling van de angst die ze overwonnen hadden of van het kriebelend gevoel bij het aaien van ons varkentje. Onze dieren waren dan ook heel liefdevol en rustig voor al deze bijzondere kinderen met hun rolstoel, hun beperking en hun enthousiasme.

Het was fijn om te zien hoe deze kinderen genoten van het contact met de dieren en hoe ze verschillende keren opnieuw langskwamen om hun favoriet diertje te knuffelen. Ook ons konijn Snuffel was in zijn nopjes, wat wil je…als je op een tafeltje dicht bij de kinderen mag zitten om geaaid en geknuffeld te worden.

Onze dag in Lille ging snel voorbij, voor we het wisten was het al tijd om deze kinderen een veilige thuiskomst te wensen en hen een laatste keer te laten knuffelen met onze dieren. Het was een onvergetelijke dag in Lille voor de kinderen maar ook voor de dieren en mezelf.

Met een warm gevoel denken we terug aan deze mooie dag!

Warme groetjes,

Boerderij Bende Op Wielen