We gaan de laatste 10 dagen van de maand maart in en we zijn weer weg met onze Boerderij Bende.


Deze keer is onze bestemming Brecht.

Eens aangekomen kregen we een mooi grasplein waarop onze dieren mochten vertoeven. En dat viel zeker in de smaak! Ook hier kregen we bezoek van vele kleuters, alle leeftijden kwamen aan bod.

Onze mini-koe Vivo liet een grote indruk na, want naast knuffelen kon je ook hem borstelen, net zoals onze pony. Maar onze haan die regelmatig van zich liet horen is ook best wel lief. Hem aaien aan zijn veren en zelfs zijn hanenkam aanraken vindt hij allemaal geen probleem. En ons (groot) konijn Snuffel heeft ook best een hoge aaibaarheidsfactor, zo zacht…

De dieren vonden het fijn die vele kleine, soms onzekere handjes te voelen op hun vacht. Maar wat verliezen onze dieren veel haar…ik denk dat de mama’s en de papa’s het geweten hebben. Want onze dieren hebben hun sporen na gelaten…het is dan ook Lente en dan doen onze dieren hun warme wintervacht uit.

Terwijl de kleuters en dieren met elkaar kennis maken spelen de andere spelletjes. Ik zie “geitjes” klimmen en klauteren, “paardjes” galopperen, “kippen” die hun eitjes verder rollen en kleuters die de voeldoos ontdekken, spannend!

Na een activiteit van 6 uren op deze leuke school is het tijd om alles terug in de vrachtwagen te laden. Eerst onze dieren, dan kunnen zij al een beetje tot rust komen, vervolgens onze spelletjes en onze omheining. En hopla, een uurtje laten zie je niets meer van ons bezoek en kunnen we naar huis.

Het was een fijne, zonnige dag in Brecht met geweldige kleuters, juffen en een mooie locatie voor onze dieren!Groetjes,

Boerderij Bende Op Wielen